• Autistenvoetbal

  Beste lezers,

  Leuk dat u ons onderdeeltje autistenvoetbal bekijkt !   

  Elke woensdag tussen 19.15 uur en 20.15 uur trainen we met een mooie groep van 37 kinderen. Het is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar.

  Dit is alweer ons 5de seizoen dat ik met een fantastische groep van 8 ouders deze groep train. We streven ernaar het uw kind zoveel mogelijk naar de zin te maken. Belangrijkste voor ons is dat we na de training zweet op het voorhoofd zien. Bewegen is namelijk belangrijk voor het lichaam en geest. Daarnaast werken we graag aan het vergroten van het zelfvertrouwen bij uw kind / vriendschap met de andere kinderen / benadrukken we het samenspel en vooral accepteren van elkaar. Dit doen we al 4 seizoenen met veel succes. Kinderen die bij ons komen blijven ons trouw waar we heel trots op zijn. Voor hun doen het en met veel plezier.
  Ook voor ouders is het heelijk te zien dat ze er echt bijhoren en met elkaar gezellig kunnen kletsen en ervaringen kunnen delen. Zo hebben we alleen maar winnaars.

  Wat hebben we al gedaan die seizoenen ? Zo nemen we deel aan diverse voetbaltoernooien, zijn we zelfs met en toeringcar naar Belgie geweest. Hebben we tegen het Nederlands CP elftal gespeeld. Zijn er avonden met alle ouders en hun gezin. Ook doen we al 2 seizoenen mee aan een zelf opgezette competitie met 6 andere clubs met alleen maar Auti Teams.
  Hoogtepunt is dat sinds zaterdag 19 september dit onder de supervisie van de KNVB plaatsvindt!  Een overwinning voor het Auti voetbal en voor de kinderen !! Wij hopen dat veel andere clubs ons zullen volgen zodat straks elk kind waar dan ook kan voetballen.

  In het kort even iets over het autisme:

  Autisme is zoals veel mensen denken, geen ziekte, maar een stoornis in de hersenen waar je je hele leven mee geconfronteerd blijft. 
  Kinderen met een aan autisme verwante stoornis reageren vaak net even
  iets anders dan andere kinderen denk aan:

  1)  Ze maken moeilijk contact

  2)  Zijn erg op zichzelf gericht

  3)  Motorisch zijn ze minder ontwikkeld

  4)  Kunnen slecht tegen onverwachte dingen 
  (hun leven moet zo voorspelbaar mogelijk zijn)

  5) Zijn soms overgevoelig/prikkelbaar voor bijv. harde muziek etc.

  Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen bel of mail gerust we staan u graag te woord. 

  Met sportieve ASW groeten,

  Gé Smakman, E-mailadres:getruus@casema.nl