• ASW gaat weer voetballen.

  Beste leden, jeugdleden, hun ouder(s)/verzorger(s) en supporters van ASW,

  ASW GAAT WEER VOETBALLEN!

  Zoals u afgelopen dinsdag 21 april waarschijnlijk al heeft vernomen, is er ruimte gekomen voor jeugd tot 18 jaar om vanaf 29 april weer te gaan sporten! De kinderen in de basisschoolleeftijd (tot en met 12 jaar) mogen weer “voluit” trainen en de junioren van 12 tot 18 jaar mogen trainen met in achtneming van de 1.5 meter regel.

  Wij zijn hier erg blij mee en willen graag voor iedereen de mogelijkheid bieden om die met beide handen aan te pakken.

  Het bestuur begrijpt dat juist alle kinderen weer staan te trappelen om bezig te zijn om zo alle voetbalvriendjes en -vriendinnetjes te mogen ontmoeten. ASW wil natuurlijk niets liever dan dat.

  Echter zitten er natuurlijk ook wel spelregels vast aan deze opstart. De gemeente heeft hiervoor een  draaiboek aan ASW gegeven met regels waaraan wij moeten voldoen voordat we kunnen opstarten. De KNVB worstelt zelf nog met vragen en heeft deze gesteld aan de overheidsinstanties. Deze vragen dienen eerst beantwoord te worden, voordat ASW zijn deuren weer mag openen..

  Voor ASW is het als eerste belangrijk om te inventariseren of onze trainers  het willen en aandurven om op het veld te gaan staan. Met in acht neming van de 1,5-meter afstandsregel tussen de volwassenen en de kinderen roept dit begrijpelijke vragen op. Bijvoorbeeld, wat te doen als een kind hulp nodig heeft, hoe gaan we het brengen en halen organiseren? We worstelen ook met de vraag hoe we handhaving moeten organiseren, zodat er geen ouders komen kijken. Al deze vragen lijken makkelijk, de realiteit leert ons dat er zonder duidelijke richtlijnen veel onrust kan ontstaan. Deze delicate kwesties moeten we duidelijk aanstippen en met elkaar volgen.

  Na overleg heeft het bestuur besloten dat de trainingen weer gaan aanvangen op 11 mei voor de leeftijd groepen 6 tot en met 12 jaar. De andere groepen tot 18 jaar starten niet eerder dan 19 mei. Het trainen en begeleiden op afstand lijkt voor de laatste groep op dit moment niet realiseerbaar. In de tussentijd wordt door velen hard gewerkt om het veilig kunnen trainen te realiseren.

  Hoe trainingen eruit gaan zien en op welke dag uw kind traint, krijgt u per leeftijdsgroep te horen van de leeftijdscoördinatoren. Ook respecteren wij het als een trainer of leider het dan nog niet aandurft of aan kan om voor de groep te gaan staan. Ten alle tijde willen we 2 personen voor een groep hebben staan. Er is dan ook GÉÉN training als er maar één begeleiding voor de groep staat.

  De trainingen zijn vooralsnog alleen voor jeugdleden van ASW. Mochten  er “niet-leden” willen meedoen, staan we er open voor. Dit gaat altijd wel eerst in samenspraak met de jeugdcoördinator en de trainer, alvorens we het niet-lid toegang geven.

  Graag beginnen we weer, maar uw verantwoordelijkheid is belangrijk om het leuk te houden. Het motto blijft nog steeds:

  Blijf Gezond!

  Kortom:

  -          Kinderen van 6 tot 12 jaar gaan weer trainen vanaf 11 mei.

  -          Van 12 tot 18 jaar gaan weer trainen vanaf 19 mei.

  -          Kantine en kleedkamers blijven gesloten.

  -          Geen ouders langs de lijn.

  -          Bij griep en of verschijnselen daarvan blijf je thuis.

  -          Blijf gezond!

   

  Met vriendelijke groet,

  Bestuur ASW